Meldpunt definitief gesloten

Meldpunt definitief gesloten

Het meldpunt van de Commissie onderzoek naar Geweld in de Jeugdzorg is vanaf 7 januari 2019 definitief gesloten. U kunt hier dan geen melding meer doen.

Vanaf dat moment richt de onderzoekscommissie zich volledig op het verwerken van alle meldingen en onderzoeksresultaten in een te schrijven eindrapport. Dat zal naar verwachting in juni 2019 gepubliceerd worden.

Resultaten van het meldpunt

Het meldpunt is geopend geweest van november 2016 tot begin januari 2018. In de periode hebben ruim 800 mensen zich bij de commissie gemeld. Veel slachtoffers van geweld in de jeugdzorg waren bereid hun verhaal te vertellen, wat voor hen niet altijd gemakkelijk is geweest. Deze meldingen waren van grote waarde voor het onderzoek van de commissie.

Verwerken meldingen en eindrapport

Naast de meldingen is er een verdiepend onderzoek uitgevoerd. U kunt hier meer over lezen op de pagina’s Vooronderzoek en Onderzoek. Al deze componenten worden verwerkt in een onderzoeksrapport. Voor vragen en ondersteuning kunt u terecht bij verschillende instanties. Kijk op de pagina Verbreek de Stilte voor meer informatie.